28

apr

Terugblik kennismakingsbijeenkomsten Reflect

Kennismakingsbijeenkomst
Afgelopen maanden hebben wij een drietal bijeenkomsten georganiseerd om gemeenten te laten kennismaken met ons integriteitspel Reflect. Hiertoe hebben wij op 27 januari, 17 maart en 14 april jl. een bijeenkomst georganiseerd voor hoofden P&O van gemeenten en op 21 april jl. een bijeenkomst voor managers van de Buitendienst van gemeenten. De bijeenkomsten werden zowel door de deelnemers als door BING als nuttig, plezierig en waardevol ervaren.

Integriteit op de agenda
Veel gemeenten hebben het onderwerp integriteit hoog op de agenda staan. Jaarlijks worden door gemeenten activiteiten georganiseerd om het onderwerp levend te houden. Daarbij is het een uitdaging om iedere keer een afwisselend en origineel programma te organiseren. Dat is de reden geweest dat wij met Morals at Work het integriteitspel Reflect hebben ontwikkeld. Een laagdrempelig en interactief bordspel dat niet alleen leerzaam is, maar ook heel leuk is om een keer te spelen.

Reflect
Het spel laat alle integriteitaspecten van het werk langskomen en stimuleert het bewustzijn dat nodig is om bij dilemma’s en/of een (dreigende) integriteitschending adequaat te handelen. Het daagt deelnemers uit de juiste afwegingen te maken tussen eigen belang, teambelang en algemeen belang én om begrip te kweken voor de zienswijzen van anderen. Door het spelelement, ontstaat vaak een leuke sfeer, waardoor indirect ook aan teambuilding wordt gedaan.

Het spel is geschikt om tijdens een plenaire bijeenkomst met grote groepen te spelen, waarbij in groepjes van zes personen het spel aan een tafel wordt gespeeld. De bijeenkomst wordt ingeleid, begeleid en afgesloten door een ervaren adviseur van BING. Voor meer informatie over het spel, verwijzen wij naar deze pagina. Op deze pagina zijn ook referenties te vinden van ambtenaren die het spel eerder hebben gespeeld.

Demonstratie
Indien u ook interesse heeft om het spel te spelen binnen uw organisatie of om een demonstratie ervan te zien, kunt u contact met ons opnemen via 033-2474300 of info@bureauintegriteit.nl.

Top