04

mrt

Terugblik trainingsseminar FORENSICON-BING

Op 6 februari 2014 hebben FORENSICON en BING gezamenlijk een trainingsseminar georganiseerd met als thema: “Ook integriteitskwesties laten sporen achter: hoe ga je hiermee om? Het belang van technische sporen voor een fraude- en integriteitsonderzoek.”

Dit belang wordt tegenwoordig steeds groter, zo bleek tijdens het seminar. Daarbij kan het gaan om sporen voortkomend uit het gebruik van computers en mobiele telefoons, maar ook sporen die fysiek worden achtergelaten, zoals op documenten (handschrift, geprinte tekst, inkt), vingerafdrukken en DNA-sporen.

Interne onderzoekers van (semi)overheden kregen tijdens het seminar handvatten aangereikt voor als zij te maken krijgen met fraude- en integriteitsonderzoeken waarbij technische sporen een rol spelen. Naast een presentatie van FORENSICON over onder meer het veiligstellen van deze sporen, is tijdens het seminar door BING ingegaan op de juridische mogelijkheden en onmogelijkheden ten aanzien van het gebruik van deze sporen en de bevoegdheden die je als interne onderzoeker hebt om bepaalde onderzoeksmethodieken in te zetten. Daarnaast werden de deelnemers aan de slag gezet om aan de hand van een voorbeeldcasus de theorie in praktijk te brengen. Wij kijken terug op een leuke en leerzame middag.

Wilt u meer weten over het seminar of zou u ook een dergelijke training willen volgen? Neem dan contact op met Christiaan Kooman (christiaankooman@bureauintegriteit.nl) of bel naar 033-2474300.

Top